torsdag 4. februar 2010

Og mitt servise er......


I dag var jeg innom solbergetsmangeprosjekt og fikk inspirasjon til å legge ut mitt/mine serviser. De er ikke hverken flotte eller dyre (jo det ene er), men de er MEG.


Dette er et servise jeg begynte å spare til da vi giftet oss for snart 12 år siden, jeg angrer meg litt i dag på at jeg ikke valgte et mer nøytralt ett (i farger), men det var neimen ikke mange hvite å velge i på den tiden.


Jeg har ca 20 kaffekopper med skål og asjetter, og middagsservise til ca 20. Vi er en stor familie og når vi samles er det sjelden vi er under 25, så her må det store kvanta til!

Til hverdags går det meste i Ikea-varianten som jeg er utrolig glad i. Kan brukes til det meste! Og fargene og stilen er helt meg.


Suppeterrinen er arv etter min mamma og det er det kjæreste jeg har! Denne fikk hun i gave av meg for mange år siden og hun satte veldig pris på den, derfor er denne dyrebar for meg. Denne har jeg brukt til supper (som den skal), til sauser når hele "klanen" møtes til fest/bursdager og til gryteretter mm. Anvendelig til det meste egentlig. (Har visst brukt den til punch en gang også så vidt jeg husker.)

Så dette er det jeg har av serviser, og i dag fikk jeg bladet LevLandlig i posten og der dukket et servise opp som nå står øverst på ønskelisten: EDME fra Wedgwood! Det nydeligste jeg har sett noen gang!

Ønsker dermed alle en trivelig og vinterlig helg. Nyt den til sitt fulle!!7 kommentarer:

 1. Snille deg, du har alltid så gode ord på lur. Så kjekt å høre fra deg:o)))
  Der kom jo servisene ja:o) Så koselige! Nei, det er ikke alltid lett å gjøre kjøp som en er fornøyd med langt inn i fremtiden, men litt skal man jo leve i nuet også:o) Når vi giftet oss for 15 år siden, var det veldig inn med store mønstre i okergult, vinrødt og mørkegrønt. Har litt av det også:o)
  Terrinen var veldig staselig. Så kjekt med slike ting som minner en om dem man har/hadde kjær!
  Ønsker deg en nydelig helg og takk for all ros om bloggen min. Det varmer. Kjekt å ha deg med som leser:o))))
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Skjønner at du har dilla på kopper og serviser, så mye fint som du viser her. Kjempelekkert!

  Mine kopper ble kjøpt på Skeidar for ca 2 år siden. Under koppene står det følgende:

  222
  Fifth
  PTS International
  Stephanie

  Ble du noe klokere?

  Jeg har bare disse to - ett til meg og ett til søndagsvenninnen når vi drikker kaffe.

  Takk for veldig hyggelig kommentar som du la igjen.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fine ord:o) Bestandig kjekt å høre fra deg:o)))
  Jeg sliter også med å finne koselige heklemønstre. Denne kjøpte jeg på Coop Mega, manufakturavdelingen. Har også funnet noen mønstre på butikker som selger strikkergarn.
  De jeg ofte bruker er fra min hekleperiode på 9+-tallet. Da var det inn med blonder og hekleduker, og en fant oppskrifter i alle ukeblad:o) Jeg tok vare på en del av disse, og nå er det jo toppers igjen!:o)
  Hva liker du å hekle? Jeg sliter med å finne oppskriufter til såkalte "mellomverk", men har en del oppskrifter til duker og sengetepper.

  Ønsker du oppskriften til gardinen jeg har heklet, sender du meg bare en mail med adresse. Jeg kan kopiere og sende den til deg, jeg:o)

  Ha en flott uke.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 4. Nå endelig fikk jeg skrevet kommentar! KOm nemlig ikke inn før på dagen. Men jeg gir meg ikke så lett, jeg:o)
  Tusen takk for koselig tilbakemelding! Veldig kjekt at du fikk til mønsteret på gardinen. DEt er ganske greit når en først kommer inn i det:o))))
  Ønsker deg fine hekle-dager og lykke til med ditt prosjekt!

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 5. Så fine serviser du har! Jeg er selv på utkikk etter ett fint ett, og har lenge gått og sikla på ett på Kremmerhuset. Et rosemalt ett i blått. Blir nok det jeg faller for til slutt, tenker jeg!

  SvarSlett
 6. Ps: Suppeterrinen arvet av din mor var jo så fin. Koselig å ha slike minner.

  SvarSlett
 7. Så kjekt å høre fra deg igjen! Tipper du hekler mellomverk og gardine så det synger etter....eller har vårånna tatt over:o))?
  Ønsker deg flotte vårdager uansett!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett